Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Udruženje gluhih KS

U Galeriji MAK izložba “Umjetničke duše u tišini”

galerija mak (1)

Sekretar Udruženja gluhih KS Jadranka Sidro navela je da Udruženje svojim radom želi ukloniti barijere s kojima se susreću gluhe i nagluhe osobe

Izložba kreativne radionice “Umjetničke duše u tišini“ Udruženja gluhih Kantona Sarajevo otvorena je u galeriji MAK Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

Izloženo je oko 40 radova umjetnika – korisnika spomenutog udruženja, a rađeni su različitim tehnikama te podijeljeni u dva segmenta. Oni nastali u likovnom ateljeu Udruženja su rađeni u tehnikama slikanje na svili, akril i ulje na platnu. Drugi segment čine radovi nastali u okviru hobi radionice kao što su ručni rad, izrada nakita i dekupaža, izrada suvenira te sitnih ukrasnih predmeta od različitih materijala.

Sekretar Udruženja gluhih KS Jadranka Sidro navela je da Udruženje svojim radom želi ukloniti barijere s kojima se susreću gluhe i nagluhe osobe.

-Cilj ovih radionica je afirmacija umjetničkog izražavanja gluhih osoba i omogućavanje gluhima da pokažu svoj talenat u najboljem svjetlu. Također, cilj je i skretanje pažnje široj populaciji i društvenoj zajednici na kvalitete i potencijale gluhih osoba – kazala je Sidro.