Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Art festival GRAD

U Galeriji MAK multimedijalna izložba “Concert Hall Sarajevo”

Sarajevo Concert Hall

Bit će predstavljeni originalni dokumenti koji se odnose na dvadesetogodišnju historiju projekta “Concert Hall Sarajevo“ (CHS) na Marijin Dvoru

Multimedijalna izložba pod nazivom “Concert Hall Sarajevo“, bit će otvorena u četvrtak u galeriji Mak Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine i dio je programa Internacionalnog Art festivala GRAD.

Bit će predstavljeni originalni dokumenti koji se odnose na dvadesetogodišnju historiju projekta “Concert Hall Sarajevo“ (CHS) na Marijin Dvoru.

Međunarodni konkurs za izgradnju koncertne dvorane u Sarajevu ”Sarajevo Concert Hall” raspisan je prije 20 godina, a realizirali su ga Kanton Sarajevo i Grad Rim.

Tada su predsjednica žirija Zaha Hadid i članovi najznačajnijih arhitektonskih asocijacija i institucija Rima, Pariza, Berlina i Sarajeva, te članovi bh. žirija Nedžad Kurto i Said Jamaković te sekretar žirija Nihad Čengić izabrali projekt grupe ‘Urbanfutura’ za pobjednika konkursa u Sarajevu 2001. godine.

Na otvorenju izložbe o tom projektu koji nikad nije realiziran će govoriti Nihad Čengić, Ibrahim Spahić, predsjednik IPC i vođa građanske inicijative za izgradnju CHS, najavljeno je iz MAK-a.