Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nagrađivani bh. pisac

U Gračanici upriličena Književna večer sa Mehmedom Đedovićem

mehmed_djedovic (1)

Veoma interesantan razgovor o pisanju, čitanju, bh. piscima, inspiraciji, knjigama kao načinu života obogatio je književnu večer u Gračanici – kazao je za Fenu Đedovi

U Omladinskom centru u Gračanici upriličena je Književna večer sa Mehmedom Đedovićem.

Đedović je višestruko nagrađivani bh. pisac, koji se pisanjem bavi više od 30 godina. Objavio je značajne romane ‘Legionar’ i ‘Put znaš’ o kojima se govorilo, kao i pripovijedanju, knjigama priča, među kojima je ‘Malo čudo’, te poeziji.

– Veoma interesantan razgovor o pisanju, čitanju, bh. piscima, inspiraciji, knjigama kao načinu života obogatio je književnu večer u Gračanici – kazao je za Fenu Đedović.

U program su uključeni i srednjoškolci koji su pisali za literarni konkurs te su im uručene i novčane nagrade koje je obezbijedio gradonačelnik Gračanice Nusret Helić.

Moderator večeri bila je Elma Čajić, organizatori su ANEA-MG i BKC Gračanica, pod pokroviteljstvom Grada Gračanica, Gradonačelnika i CRS-a.

U razgovoru je učestvovao i profesor Omer Hamzić, koji se osvrnuo na roman ‘Legionar’. Iz knjige poezije Mehmeda Đedovića ‘Obična voda’ pjesme je govorio Amar Mujkić, uz pratnju gitare Kenana Mehića.