U Jablanici održan festival pjevača amatera “Glas Neretve”

Festival_pjevaca_amatera_jablanica

Festival pjevača amatera “Glas Neretve” održan je u petak navečer u kino sali omladinskog kluba “Pod istim Suncem” u Jablanici.

Na festivalu je nastupilo jedanaest takmičara, a najboljima su uručene vrijedne nagrade.

Prvo mjesto i novčana nagrada u vrijednosti od 300 KM pripala je Amini Madžak, dok je po ocjenama žirija, Semir Husić drugi najbolji takmičar, nagrađen sa 200 KM.Treće mjesto podijelili su Irfan Pandur i Edo Jahić, koji su nagrađeni sa po stotinu KM, dok je nagrada publike u iznosu od 100 KM, pripala Jasmini Kurić.

Dijana Kukolj Sultanić, predsjednica folklornog ansambla “Neretva” i jedan od organizatora tog festivala kazala je u izjavi za Fenu kako su na sinoć održanom festivalu, učešće uzela djeca i omladina iz cijele Bosne i Hercegovine.

– Ovo je bila još jedna lijepa večer u našoj Jablanici, gdje smo našim dragim sugrađanima priredili jednu noć za pamćenje. Na festivalu su kao gosti i naši dragi prijatelji iz Tutina, te Sejo Pitić, Damir Galijašević i Enver Šadinlija, kao i naš orkestar folklornog ansambla “Neretva” – Insomnia bend. S obzirom da je ovo tradicionalni festival, nadam se da smo i ove godine uspjeli postići da pobjedi najbolji takmičar, te da ovoj omladini pružimo mogućnost kako bi pokazali svoje kvalitete i ono što znaju, kazala je Kukolj-Sultanić.

Dodala je kako svim tim mladim ljudima, koji se odluče baviti pjesmom i umjetnošću, od srca želi sretnu i uspješnu karijeru.