U Kaknju večeras premijerna predstava „Mali princ“

kakanj222222

U Domu kulture Kakanj večeras će se premijernom predstavom “Mali princ” predstaviti članovi kakanjske “Škole glume”, koja djeluje pri Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj.

U predstavi „Mali princ“, koju je režirao Miroljub Mijatović, nastupit će starija grupa polaznika „Škole glume“, Irma Numanović, Armin Šolbić, Ines Delibašić, Saša Vasiljević, Emin Brkić, Ena Sikira, Hana Bjelopoljak, Amer Javoraš, Elma Kubura, Aida Vehabović, Ajla Husika, Merjem Kulović, Ema Hasagić i Mejrema Selimović.

Predstava se bavi dječakom, tinejdžerom, koji se pokušava uklopiti u društvo u kojem živimo danas. ‘Mali princ’ se tokom svoga putovanja upoznaje s likovima koji će u konačnici formirati njegovu ličnost, nudeći mu različite ideje, pouke koje predstavljaju i životne vodilje za svaku mladu osobu.

U režijskom viđenju predstave ukomponovani su svi prepoznatljivi elementi s kojima se danas mladi ljudi često susreću, a sve sa ciljem da se izbore za svoja mišljenja i prava. Zastupljeno je jako puno scenskog pokreta, kao i savremene muzike, te videouradaka koji će biti projicirani za vrijeme predstave.