Svjetski dan knjige

U Kalesiji podijeljeno više od 200 knjiga građanima

BKC Kalesija (1)

Prema riječima profesora bosanskog jezika i književnosti Fahrudina Sinanovića, zaposlenog u biblioteci, cilj je stvoriti konekciju između građana i knjige

Povodom Svjetskog dana knjige Bosanski kulturni centar “Alija Izetbegović” Kalesija, u sklopu kojeg djeluje biblioteka, podijelio je građanima oko 200 knjiga i desetine članskih karti.

Među knjigama predviđenim za poklon ima kvalitetnih knjiga, bilo da je riječ o beletristici, klasičnoj književnosti, knjigama iz oblasti historije, te druge stručne literature. Doniran je i određeni broj knjiga na stranim jezicima.

Prema riječima profesora bosanskog jezika i književnosti Fahrudina Sinanovića, zaposlenog u biblioteci, cilj je stvoriti konekciju između građana i knjige.

– U uslovima pandemije nismo mogli organizirati neku promociju u zatvorenom prostoru pa smo htjeli da izlaskom na ulicu s knjigama krenemo u susret građanima, našim potencijalnim čitaocima. Knjige smo dijelili besplatno da ih počastimo i obradujemo za Svjetski dan knjige, – izjavio je za Fenu Sinanović.

Ovom akcijom željeli su još jednom, kaže, pokazati koliko su važne knjiga i nauka.