Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

28. juna

U Kamernom teatru predstava posvećena sluzi Božijem Petru Barbariću

Snovoprica o zivotu Petra Barbarica (1)

Sluga Božji Petar Barbarić rođen je u Klobuku, a umro u Travniku na glasu svetosti i uskoro se očekuje njegovo proglašenje blaženim. Njegove omiljene pobožnosti su bile Gospi i Srcu Isusovu, i širio ih je gdje je god mogao, navodi se u saopćenju HKD “Napredak” Sarajevo

Predstava “Snovopriča o životu Petra Barbarića” u izvedbi Hrvatskog kazališta Travnik, Pozorišta Travnik i Dramske sekcije KŠC Travnik bit će izvedena u petak, 28. juna u Kamernom teatru, a u prigodi proslave patrona Vrhbosanske nadbiskupije – Srca Isusova.

Sluga Božji Petar Barbarić rođen je u Klobuku, a umro u Travniku na glasu svetosti i uskoro se očekuje njegovo proglašenje blaženim. Njegove omiljene pobožnosti su bile Gospi i Srcu Isusovu, i širio ih je gdje je god mogao, navodi se u saopćenju HKD “Napredak” Sarajevo.

– Nema sumnje da je pobožnost prema svetoj Majci Božijoj bitno pridonijela njegovu posvećenju: ona je zapremala vrlo velik dio njegova duhovnog života i bila kano jedno krilo, kojim se vinuo u visine božanskog života. Drugo je krilo bila njegova duboka pobožnost prema Presvetomu Srcu Sina Božijega – zapisano je u knjizi o Petru Barbariću koju potpisuje o. Antun Puntigam.

U predstavi glume Matej Baškarad kao Petar Barbarić, Nebojša Filipović kao domar Ante, Darko Smodek kao Erich von Brandis, Roberto Zahirović kao Petar Perica, te Antonio Bilić kao Waclaw Mierzwinski.

Autor teksta i redatelj komada je Rusmir Agačević, direktor Nikola Lozić, scenograf i kostimograf Dejan Pranjković, a asistent redatelja Ante Bilić.