Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

U Kosači otvorena izložba “Naša djeca stvaraju”

Izložba – Naša djeca stvaraju

Izložba je završnica nedovršenog projekta “Reci Ne ovisnosti!” koji je realiziran uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, a u kojem je sudjelovalo 18 škola iz HNK

Nakon Skupštine Udruge roditelja “Naša djeca 2014”, na kojoj su usvojena Izvješća o radu za 2020. godinu i smjernice o aktivnostima za naredno razdoblje, u utorak je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru otvorena izložba “Naša djeca stvaraju”.

Izložba je završnica nedovršenog projekta “Reci Ne ovisnosti!” koji je realiziran uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, a u kojem je sudjelovalo 18 škola iz HNK, priopćeno je iz Udruge.

Književnik i ravnatelj Osnovne škole Čerin te jedan od idejnih tvoraca ove priče Pero Petrušić kazao je kako je cilj bio odvojiti djecu od mobitela, računala i igrica, te im kroz razne radionice pokazati da smo svi stvoreni da učimo i stvaramo.

“Stvaramo naša mala djela koja su nastala kroz ove radionice koje je vodio akademski slikar Ernesto Markota. Nažalost, pogođeni pandemijom covida-19, naša priča je stala u ožujku 2020. godine i osim likovnih radova škole su trebale dovršiti i svoje pjesme napisane upravo na temu ‘Reci NE ovisnosti’ gdje su sudionici trebali poslati poruku svim svojim vršnjacima u borbi protiv moderne ovisnosti koja sve nas, a posebno mlade, zavlači u jedan novi nepoznati svijet”, kazao je Petrušić.

Dodao je kako navedena izložba predstavlja grbove škola i slike prirodnih znamenitosti.

“Ukupno 14 grbova rađeno je u tehnici keramička glina (terakota) u kiparskoj izvedbi plitkog reljefa koji se u finalnoj realizaciji patinira u boje plemenitih metala, a 12 slika, koje predstavljaju prirodne, kulturne i tradicijske znamenitosti HNŽ-a, rađene su u tehnici akril na platnu”, naveo je Petrušić.

Glazbeni program izvođenjem koncerta za dvije violine, 1 stav Allegro, autora Vivaldija, upotpunili su Nora Čović i Antonio Šarić u klasi profesorice Ane Pranjković.

Izložba je otvorena do 28. maja 2021. godine.