Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorene prijave

U Ljubuškom ‘Susret zborova 2019.’

susret zborova 2018

Ideja i cilj susreta je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na ovim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina

Udruga hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava (UHAKUD) u Bosni i Hercegovini i Hrvatska kulturna zajednica u Federaciji BiH organiziraju 6. Susret zborova, koji će se održati 10. studenoga u crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu u Ljubuškom.

Ideja i cilj susreta je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na ovim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, ali i stručno savjetovanje i pomoć pri odabiru odgovarajućeg repertoara koji su ključni za napredak i rad zborova, navode organizatori.

Kako su istakli, u posljednje vrijeme na području BiH pojavljuje se sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica ili samostalno kao udruge građana, pa je ovakav susret koristan kako za njihovu promociju, tako i za umjetnički kvalitet.

Prijave za susret otvorene su do 10. studenoga, a prijavnice je potrebno poslati na e-mail adresu uhakud@gmail.com.

Svaka skupina obvezna je pripremiti dvije pjesme po vlastitom izboru koje će izvesti u sklopu programa. Susret je ocjenjivačkog karaktera, a u komisiji će biti stručnjaci iz područja zborskog pjevanja, objavljeno je na službenoj stranici UHAKUD-a u BiH.