sff

U Meeting Pointu otvoren program “Suočavanje s prošlošću”

masa (1)

Navedeni program, koji će trajati do 25. novembra, organizira Sarajevo Film Festival u saradnji sa Friedrich-Ebert-Stiftung Dialogue Southeast Europe

U sarajevskom kinu Meeting Point večeras je otvoren program “Suočavanje s prošlošću“ u okviru kojeg je prikazan film “Rendgenski snimak jedne porodice“.

– Sa posebnim programom želimo da predstavimo kompleksnost tema suočavanje s prošlošću i tako prikazujemo filmove iz raznih krajeva svijeta od Irana do Gvatamale pa sve do Albanije – rekla je Feni menadžerica programa “Suočavanje s prošlošću“ Maša Marković.

Publika u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji sve filmove može pratiti na stranici ondemand.kinomeetingpoint.ba. Radi se o najznačajnijim svjetskim dokumentarnim ostvarenjima koji se bave prošlošću i njenom interpretacijom.

Navedeni program, koji će trajati do 25. novembra, organizira Sarajevo Film Festival u saradnji sa Friedrich-Ebert-Stiftung Dialogue Southeast Europe.

Također, večeras je u Meeting Pointu upriličena panel diskusija “Šta naša sjećanja govore o našoj prošlosti“.

– Ovakvim diskusijama nastojimo da damo priliku glasovima koje obično ne čujemo kada pričamo o prošlosti. Sve diskusije i razgovori sa autorima filmova publika može pratiti putem facebook stranice Sarajevo Film Festivala – dodala je Marković.