Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jubilej

U Mostaru održan Napretkov božićni koncert

Nastupili su solisti Katarina Kikić, sopran, Monija Jarak – Mikulić, mezzosopran, Župni zbor svete Cecilije, a sve uz pratnju tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca i pod dirigentskom palicom profesora Davora Markote

Glavna mostarska podružnica Hrvatskog kulturnog društva Napredak u kripti crkve svetog Petra i Pavla u Mostaru organizovala je treći u nizu svečani božićni koncert, kojim je osim velikog katoličkog blagdana obilježeno i tri decenije rada društva.

Nastupili su solisti Katarina Kikić, sopran, Monija Jarak – Mikulić, mezzosopran, Župni zbor svete Cecilije, a sve uz pratnju tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca i pod dirigentskom palicom profesora Davora Markote. Učesnica Monija Jarak izrazila je zadovoljstvo što je koncert organizovan uprkos pandemiji, uz napomenu da su i večeras izvedene najljepše božićne pjesme.

“Posebno mi je drago što smo uspjeli obzirom da je ovo godina Napretkovog jubileja – tri decenije rada, a što se tiče repertoara, volim kazati da nema ljepših pjesama od tradicionalnih – hrvatskih. Kriptu smo birali, a ne kao ranije kapelicu, jer smo željeli da se ispoštuju epidemiološke mjere“, izjavila je Jarak.

Navela je i da novi Upravni odbor Napretka u Mostaru (glavne podružnice) koncert organizuje već treću godinu zaredom, te da je to bila ideja potpredsjednika Miroslava Landeke, koji je smatrao da osim centrale u Sarajevu i određene podružnice moraju imati svoje božićne koncerte.