"Mostarsko ljeto 2020"

U Mostaru otvorena izložba fotografija “U vodi svijet”

izlozba u vodi svijet (1)

Na konkurs je pristiglo blizu 300 fotografija koje su napravili autori iz cijele BiH i regije, a od kojih je odabrano njih 40 koje su prikazane na izložbi

U sklopu kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2020”, večeras je u Centru za kulturu u Mostaru otvorena izložba fotografija pod nazivom “U vodi svijet”.

Riječ je o izložbi kojoj je prethodio konkurs Centra s ciljem razvijanja svijesti o važnosti vode, posebno one pitke, o pravilnom odnosu prema vodi te razvijanju ekološke svijesti i pravilnog odnosa prema čuvanju i zaštiti vode.

Na konkurs je pristiglo blizu 300 fotografija koje su napravili autori iz cijele BiH i regije, a od kojih je odabrano njih 40 koje su prikazane na izložbi.

Na programu Mostarskog ljeta u utorak, 21. jula, u prostorijama Narodne biblioteke Mostar na Luci bit će održan razgovor i druženje s dječjom književnicom Elmirom Helać-Mekić u 19.30 sati. Sudjelovat će profesorica bosanskog jezika i književnosti Zejna Prguda i dr.sc. Amina Delić-Zimić.

 

https://diymypainting.com/products/custom-paint-by-number-kit custom backdrops

U srijedu, 22. jula, na redu je promocija knjige “Moja generacija”, autora Avde Hume, koja će biti održana u prostorijama Centra za kulturu u 20.30 sati. O knjizi će govoriti Muamer Spahić, prof. dr. Mirko Pejanović i prof. dr. Adnan Velagić.

Promocija 18. broja časopisa za kulturno i istorijsko naslijeđe “Hercegovina”, koju organizira Muzej Hercegovine Mostar, održat će se u četvrtak, 23. jula, u Spomen kući Džemala Bijedića u 20.30 sati.

Izložba slika “Umjetnost u izolaciji: Moj Bosanac i Hercegovac (Nada)”, autorice Alise Teletović, bit će otvorena u petak, 24. jula u 20.30 sati, u prostorijama Centra za kulturu.