Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Mostaru s radom započela likovna kolonija “Ostajte ovdje”

goran kosanic

Likovna kolonija pod nazivom ‘Ostajte ovdje’ otvorena je u utorak u Centru za kulturu u Mostaru, u sklopu manifesatcije “Mostarsko ljeto”.

Kolonija će se održavati do subote, 8. srpnja na više lokacija u Hercegovini, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Mostar.

Po riječima generalnog tajnika Prosvjete Gorana Kosanića, svrha je kolonije mladima dati šansu kako bi pokazali da su i oni dio kulture grada Mostara te ih također pokušati zadržati u ovom gradu.

– Koloniju organiziramo zbog sve većeg odlaska mladih iz Mostara i trudimo se da ih zadržimo i damo im šansu da pokažu svoje znanje i talent – kazao je Kosanić novinarima uoči otvaranja kolonije.

Napomenuo je kako u radu kolonije sudjeluje deset mladih umjetnika iz Mostara i okolice, ali kako je kolonija otvorenoga tipa i bilo tko se može uključiti u rad.

Nakon svečanosti otvaranja mladi umjetnici u Centru za kulturu započeli su stvarati svoje radove.

U srijedu i četvrtak kolonija će s radom nastaviti na izletištu Rujište, dok je u petak planiran rad
uz druženje u bašti Ćorovića kuće.

Za subotu, posljednjega dana kolonije, planiran je edukacijski posjet Stocu i Makovoj hiži (muzejsko-galerijski centar Fondacije Mak Dizdar) i nekropoli stećaka Radimlja.

Po završetku kolonije radovi će biti izloženi u galerijskom prostoru Ćorovića kuće.