Kultura

U Nepalu otvorena izložba fotografija “Šarm Bosne i Hercegovine”

18/04/2018

Nerezidentni ambasador BiH u Nepalu sa sjedištem u Nju Delhiju Sabit Subašić otvorio je u Katmandu, glavnom gradu Republike Nepal, zajedno sa ministrom turizma Nepala Rabindrom Adhikarijem izložbu fotografija “Šarm Bosne i Hercegovine”.

Otvarajući izložbu ministar Adhikari je naglasio da BiH i Nepal imaju mnogo zajedničkog uključujući i jedinstvene prirodne ljepote. Dodao je da obje zemlje moraju više raditi kako bi prezentirali turističke i kulturne potencijale koje obje zemlje posjeduju.

Ambasador Subašić se prigodnim govorom obratio prisutnim zvanicama na otvaranju izložbe. Tom prilikom naveo je da je izložba prvi kulturni događaj koji promoviše kulturne i turističke potencijale BiH organizovan u Nepalu i zahvalio se organizatorima i prisutnim zvanicama na zalaganju i posjeti.

Izložbi i njenom otvaranju prisustvovao je veliki broj ambasadora, diplomata, uglednih poslovnih ljudi i predstavnika medija. Prisutan je bio i počasni konzul BiH u Nepalu Shahil Agrawal. Ova izložba će u narednom periodu biti prikazana u Indiji (Nju Delhi), Bangladešu i Šri Lanki.

Autor fotografija prikazanih na izložbi je poznati indijski fotograf i publicist Prakash Bang koji obavlja i funkciju predsjednika Savjeta za promociju turizma BiH u Indiji. Tokom njegove nedavne posjete BiH pripremio je veliki broj fotografija koje su distribuisane preko društvenih mreža korisnicima širom Indije. U svojstvu umjetničkog direktora izložbe izabrao je jedinstvenu selekciju prikazanih fotografija, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.