Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

promocija knjige

U Novom Travniku otvoreno Napretkovo kulturno ljeto ‘iNOVIraj’ 2022.

promocija knjige Na Vrbasu tekija

Nakon završetka službenog dijela programa uslijedilo je druženje s piscem i potpisivanje knjiga

Predstavljanjem romana “Na Vrbasu tekija” autora Josipa Mlakića u četvrtak je u Novom Travniku otvorena kulturna manifestacija Napretkovo kulturno ljeto “iNOVIraj” 2022.

Knjigu je predstavio bosanskohercegovački pisac, Anto Zirdum, kao i sam autor. Večer je obogaćena glazbenim sadržajem u izvedbi Ive Jandrića, dok je uvodni program i samo predstavljanje knjige vodio Nebojša Dimitrijević, stoji u priopćenju Hrvatskog kulturnog društva (HKD) “Napredak”.

Na početku večeri prisutne je pozdravio predsjednik podružnice Blagun Lovrinović. U osvrtu na ovaj projekt istaknuo je da je ovo nastavak nekada prije započetog organiziranja sličnih manifestacija, sada objedinjenih u tri večeri i obogaćenih raznovrsnim kulturnim sadržajem, književnim, glazbenim i kazališnim.

Anto Zirdum i sam autor govorili su o knjizi i različitim temama kojih se ista dotiče, ispričanih na osebujan Mlakićev način. Ovdje se govori o više tema i događaja iz prošlosti, a najviše o jajačkim i općenito bosanskim fratrima, ali i malim ljudima u prošlim vremenima krvavih ratova i okrutnih režima.

Nakon završetka službenog dijela programa uslijedilo je druženje s piscem i potpisivanje knjiga.

Projekt “iNOVIraj” nastavlja se u petak koncertom BIG BANDA BJELOVAR na otvorenom, na Trgu drinskih mučenica, te pozorišnom predstavom “Ugledni gost” u subotu.