Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bugojno

U okviru festivala TIFBU odigrano petnaest predstava

Dindim o nježnosti

U prosjeku je svake sedmice igrana jedna predstava, a mala sala KSC-a bila je svaki put ispunjena do posljednjeg mjesta

Predstavom “Dindim o nježnosti“ Umjetničke organizacije GLLUGL iz Varaždina, završen je Teatarski internacionalni festival (TIFBU) koji je od 1. novembra trajao u Bugojnu.

– U protekla tri mjeseca, publici smo ponudili zanimljiv repertoar, i različite teatarske koncepte. Prikazano je ukupno petnaest predstava, a za većinu njih tražila se karta više – kazao je direktor ovog festivala Amel Ugarak.

Po njegovim riječima, u prosjeku je svake sedmice igrana jedna predstava, a mala sala KSC-a bila je svaki put ispunjena do posljednjeg mjesta.

– Kada je riječ o predstavama, one su bile različitog formata, od omladinskih, do forum predstava. Imali smo i jednu promociju knjige, tako da mislim da smo napravili dobar posao – naglasio je.

Ističe da će, na osnovu ocjene publike, uskoro biti poznat pobjednik spomenutog festivala kojem će pripasti nagrada “TIFBU reflektor“, odnosno predstava s kojom bi trebao početi naredni festival u novembru 2019.

-Do tada će biti stvoreni bolji uvjeti u sali, gdje se održavaju predstave. Nadamo se da će to biti motiv više da naša publika, koja je dokazala da voli pozorište, još više uživa dolaskom na ovo mjesto – kazao je.

Ističe da su pred članovima bugojanskog teatra “Fedra“ u februaru dva gostovanja, te da će ista sala ponovo oživjeti već u martu, s predstavama iz njihove produkcije.