Muzičk akademija u sarajevu

U petak online predstavljanje knjige autorice Belme Šarančić

Belma_Sarancic

Zbog trenutne epidemiološke situacije predstavljanje knjige bit će održano online, što ujedno predstavlja prvu online promociju knjige na Muzičkoj akademiji UNSA, saopćeno je sa Muzičke akademije

Knjiga “Alexander tehnika u akordeonizmu” autorice Belme Šarančić bit će predstavljena u petak, 13. novembra u okviru koncertne sezone Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Zbog trenutne epidemiološke situacije predstavljanje knjige bit će održano online, što ujedno predstavlja prvu online promociju knjige na Muzičkoj akademiji UNSA, saopćeno je sa Muzičke akademije.

Knjiga “Alexander tehnika u akordeonizmu” rezultat je doktorskog istraživanja provedenog 2014. godine, proisteklog iz ličnog iskustva autorice, i doktorske disertacije odbranjene na Muzičkoj akademiji UNSA 2015. godine.

Razlog za objavljivanje knjige u prvom redu bilo je htijenje autorice za doprinosom u sagledavanju realne slike odnosa prema psihofizičkom aspektu muzičkog izvođenja. Kao glavnu intenciju za objavljivanje knjige autorica ističe “osvještavanje muzičke zajednice i podsticanje muzičara na svjestan i savjestan rad na onom što stoji “iza” kompozicije i “iza” koncerta…

Na predstavljanju će se obratiti dr. Senad Kazić, (MAS UNSA), prof. mr. Corrado Rojca (Conservatorio di Musica “Giuseppe Tartini”, Trst) i prof. mr. Boruta Zagoranski (Univerza v Ljubljani, Akademija za glasbo, Ljubljana) kao i autorica.

Umjetnički dio promocije će izvesti autorica knjige kojoj će se u završnici pridružiti i studenti Akademije scenskih umjetnosti, Hana Zrno i Harun Ćehović.

Link promocije bit će distribuiran putem youtube kanala koncertne sezone MAS i njenih društvenih medija u petak 13. novembra u 19.00 sati, što će tu online promociju učiniti dostupnom najširoj publici.