Kultura

buybook

U pretprodaji knjiga “Hitler: Samo svijet je bio dovoljan” Brendana Simmsa

02/03/2021

Brendan Simms rođen je 1967. godine u Dublinu, profesor je na Odsjeku za politiku i međunarodne studije Univerziteta u Cambridgeu. Autor je osam knjiga, uključujući "Najsramniji trenutak: Britanija i uništavanje Bosne"

Knjiga “Hitler: Samo svijet je bio dovoljan” Brendana Simmsa, koja je proglašena knjigom 2019. po izboru časopisa Daily Telegraph te bila u užem izboru za nagradu Mark Lynton History Prize, od danas je u pretprodaji po posebnoj cijeni do 15. marta na buybook.ba i buybook.hr.

Brendan Simms rođen je 1967. godine u Dublinu, profesor je na Odsjeku za politiku i međunarodne studije Univerziteta u Cambridgeu. Autor je osam knjiga, uključujući “Najsramniji trenutak: Britanija i uništavanje Bosne”.

Knjiga “Hitler: Samo svijet je bio dovoljan” donosi duboko izučenu i radikalno revizionističku biografiju, tvrdeći da glavni strateški neprijatelj diktatora, od početka njegove političke karijere dvadesetih godina prošlog stoljeća, nije bio Sovjetski Savez i boljševizam, već globalni kapitalizam i Anglo‑Amerika, te se suprotstavlja dobrom dijelu dominantnih pogleda na Hitlera.

Snažno argumentiran i krajnje konačan prikaz ubojitog tiranina, Simmsov “Hitler” je neophodno štivo za svakoga ko želi razumjeti porijeklo i ishode Drugog svjetskog rata, navedeno je u saopćenju IK Buybook.

S engleskog je preveo Muharem Bazdulj.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.