Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Buybook

U prodaju je stigao šesti nastavak serijala o Harryju Potteru

HP6_insta (1)

Istražujući cjelovitu priču o dječaku koji je postao Lord Voldemort, Harry se nada da će pronaći odgovor na pitanje u čemu leži ranjivost Gospodara tame

U knjižari Buybook u prodaju je stigao šesti nastavak serijala o Harryju Potteru – „Harry Potter i princ poluplave krvi“. I ovaj nastavak je s engleskog jezika prevela Mirjana Evtov, a za dizajn naslovnice zaslužna je Aleksandra Nina Knežević.

J. K. Rowling (1965, Engleska) autorica je serijala o Harryju Potteru, koji je preveden na 74 jezika i prodan u 450 miliona primjeraka širom svijeta. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada, uključujući Orden britanskog carstva za doprinos dječijoj književnosti, Nagradu Hans Christian Andersen, te Nacionalni orden Legije časti.

Rat protiv Voldemorta se ne odvija dobro, što je čak i levatinska vlada primjetila. Ron pregledava stranice s osmrtnicama Dnevnog proroka, tražeći poznata imena. Dumbledore na duže periode izbija iz Hogwartsa, a Red feniksa je već pretrpio gubitke.

Pa ipak…

Kao u svim ratovima, život ide dalje. Blizanci Weasley šire posao. Učenici šeste godine uče aparatiranje – i pritom gube nekoliko obrva. Tinejdžeri flertuju, svađaju se i zaljubljuju. Predavanja nisu jednostavna, a Harry dobija pomoć od misterioznog Princa poluplave krvi.

Istražujući cjelovitu priču o dječaku koji je postao Lord Voldemort, Harry se nada da će pronaći odgovor na pitanje u čemu leži ranjivost Gospodara tame.