treći po redu

U Sarajevu izveden plesni fleshmob uoči Austrijskog bala

New Project (22)

Plesači su pokazali da gracioznost i romantika ovog plesa bezvremeni i univerzalni

Pedeset članova plesnog kluba Aster i volontera danas je u Sarajevu izvelo plesni fleshmob tokom kojeg su plesali valcer, tango i cha-cha-cha.

Plesači su pokazali da gracioznost i romantika ovog plesa bezvremeni i univerzalni, a muzika ono što spaja ljude kroz stoljeća, saopćeno je iz Udruženja Austrijski bal u BiH, koje je organiziralo ovaj događaj kao najavu za treći Austrijski bal u BiH, koji će se održati iduće subote, 8. juna, u sarajevskoj Vijećnici.

Udruženje Austrijski bal u BiH uz pokroviteljstvo Gradova Sarajeva, Beča i Graza, sa svojim partnerima i prijateljima, nastavljaju tradiciju organizacije bala, uvrštavajući time grad na listu od samo 200 gradova širom svijeta u kojima se održava ovaj događaj.

– Ostalo je još sedam dana do ovog zaista prekrasnog događaja. Uz pomoć naših prijatelja i partnera, velika nam je čast što građanima možemo ponuditi kulturni događaj, koji u sebi ima istinske vrijednosti, kao što su kulturna razmjena, otvaranje novih pogleda na svijet, naročito mlađoj generaciji i nadasve, priliku da budu dio jedne zaista divne priče – izjavila je predsjednica Udruženja Austrijski bal u BiH Zinaida Jamakosmanović.