Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Sarajevu otvorena izložba: “Fotografijom promovišem BiH u svijetu”

sead sulejmanovic4

U Galeriji Brodac u Sarajevu u srijedu je u povodu Dana Općine Stari Grad otvorena izložba fotografija Starog Grada, autora Seada Sulejmanovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Sulejmanović, koji je rođen u Njemačkoj, a porijeklom je iz Srebrenice, za AA je kazao kako mu je želja da fotografijom promoviše Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

“Pošto je naša lijepa domovina Bosna i Hercegovina zaslužila najbolju i najljepšu promociju u svijetu, tako sam se i ja odlučio da se bavim profesionalno i da promovišem BiH te fotografijom zabilježim i ponudim sve ljepote naše domovine strancima ali i Bosancima i Hercegovcima. Želja mi je da se još više zna za Bosnu i Hercegovinu u svijetu i da ubuduće imamo još više turista u našoj domovini”, rekao je Sulejmanović.

Istakao je kako je do sada izlagao i u brojnim gradovima diljem Njemačke.

“Reakcije ljudi u toj zemlji su bile stvarno pozitivne. Čak dosta Bosanaca nije znalo kakve sve ljepote imamo u BiH, tako da su se pozitivno iznenadili kakve sve prirodne ljepote nudi naša lijepa domovina, pogotovo, Sarajevo, Bihać, Mostar, Hercegovina, i brojna druga mjesta”, kazao je Sulejmanović, napominjući da će nastaviti sa pravljenjem fotografija kojima će promovisati prirodna bogatstva BiH u svijetu.

Na kraju je dodao i kako na ljeto planira održati novu izložbu u BiH.

Ovaj 23-godišnji fotograf istakao je kako redovno dolazi u BiH te tom prilikom pravi fotografije o prirodnim ljepotama svoje domovine.

Izložba fotografija Starog Grada, na kojoj je izloženo ukupno 17 fotografija, trajat će sve do 10. maja.