Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

foto galerija

U Sarajevu otvorena izložba grafika mladih umjetnika

izlozba grafika 6 (1)

Svi zainteresovani će moći pogledati izložbu do 18. marta ove godine

Poštujući sve propisane mjere zbog pandemije koronavirusa, u Fotogaleriji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u četvrtak u večernjim satima je otvorena izložba grafika mladih umjetnika pod nazivom „Grafike iz klase br. 1“ – volume 3.

Ovom prilikom su svoje radove predstavile tri klase studenata nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu: Salem Pezić, Amra Softić, Melika Hodžić, Anja Grujić, Amina Mahmić, Amna Delić i Šejla Manjgafić. Izloženi radovi predstavljaju izbor najzanimljivijih i najuspješnijih pojedinačnih dostignuća pomenutih autra, njihove umjetničke odgovore na mnogobrojna životna pitanja i promišljanja.

Veliku podršku u samom procesu nastave, kao i postavljanju ove izložbe, autori su imali od Admira Mujkića, akademskog grafičara i predavača na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Ovo je treća po redu izložba pomenutih autora. Prva je bila organizovana u galeriji „Roman Petrović“ dok je druga zbog pandemije koronavirusa morala biti organizovana online putem na web stranici Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Svi zainteresovani će moći pogledati izložbu do 18. marta ove godine.