Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijera 8. decembra

U SARTR-u u pripremi nova predstava “Moj sin samo malo sporije hoda”

Moj sin samo malo sporije hoda SARTR

Produkcija u Sarajevskom ratnom teatru bit će 18. produkcija teksta Ivora Martinića u svijetu

U Sarajevskom ratnom teatru SARTR-u u toku je proces priprema za novu predstavu koja nastaje prema tekstu Ivora Martinića „Moj sin samo malo sporije hoda“, a u režiji Ivana Plazibata.

Prema riječima autora teksta, drama “Moj sin samo malo sporije hoda“ premijerno je izvedena 2011. godine.

“Napisao sam je iz potrebe da u tom trenutku napišem nešto o nestalnosti života i koliko nas to, kada se stvari ne odvijaju onako kako želimo ili kako društvo očekuje, boli. Isto tako, bavio sam se obitelji kao univerzalnom jedinicom društva, a koja tako oslikava društvo u cjelini. Produkcija ove drame u izvođenju kazališta ZKM gostovala je na MESS-u davne 2012. godine, gdje sam za ovu dramu dobio Zlatni lovorov vijenac. Na žalost, do danas nijedan moj tekst nije postavljen u Bosni i Hercegovini. Uvijek postoje razlozi zašto se nešto dugo čeka, pa vjerujem da se čekalo upravo da se sve poklopi kako treba – odličan ansambl, divan redatelj i sjajno kazalište kao što je SARTR“, rekao je Ivor Martinić, autor teksta.

Produkcija u SARTR-u bit će 18. produkcija ovog teksta u svijetu.

Glumačku podjelu ove predstave čine: Jasna Diklić, Snežana Bogićević, Mirela Lambić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Džana Džanić, Matea Mavrak i Enes Kozličić. Osim glumačkog ansambla, autorski tim predstave čine i dramaturginja Nejra Babić, scenograf Vedran Hrustanović, kostimografkinja Lejla Hodžić, za scenski pokret zadužena je Amila Terzimehić, a za muziku Nedim Zlatar.

Premijera predstave “Moj sin samo malo sporije hoda” zakazana je za 8. decembar 2022.