Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

A&S EDUCOM

U Širokome Brijegu manifestacija “Ljetni teatar”

sff-siroki brijeg (1)

Ovo je prva manifestacija Ljetnog teatra, ali se planira nastaviti i u narednim godinama, poručio je organizator

Prvak HNK na daskama u Kino Borak, A&S EDUCOM organizira jedinstven projekt pod nazivom “Ljetni teatar”.

Tako će ove godine u pjesničkom programu koji će se održati 18. avgusta s početkom u 18h u Franjevačkoj galeriji, glavni gost večeri biti Mile Pešorda, hrvatski književnik, prevoditelj i nakladnik. Antologijski hrvatski pjesnik i istaknuti intelektualac.

Uz njega će u programu Teatra “Slušam tvoj glas” sudjelovati; fra Ivan Kramar, Stanko Krnjić, Maja Tomas, Ivan Baković, Ivan Sivrić, Marija Lovrić, Miljenka Koštro, Radics Leko i Sanijela Matković.

Nakon poetskog dijela programa slijedi monodrama prvaka hrvatskog kazališta, glumca, Joška Ševe „Govorite li Hrvatski”, koja je izvedena na svim kontinentima.

Antologijsku predstavu Ševo izvodi od 1994. godine, a do danas je odigrana preko 500 puta te je time jedna od najdugovječnijih predstava u hrvatskom kazalištu.

Držić, Ujević, Vojnović, Marulić, Šimić, Šenoa, Matoš, Kaštelan samo su neki od autora čije tekstove Ševo govori kroz poeziju i prozu, na svim hrvatskim dijalektima u zasigurno najzahtjevnijoj kazališnoj formi.

Širokobriježani imaju priliku vidjeti predstavu u Kino “Borak” u srijedu, 18. avgusta s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan. Generalni sponzor predstave je Grad Široki Brijeg.

Ovo je prva manifestacija Ljetnog teatra, ali se planira nastaviti i u narednim godinama, poručio je organizator.