Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Makedonija

U Skoplju postavljena izložba u organizaciji Akademije nauka i umjetnosti BiH

P1260231

Ta izložba je jedan od zajedničkih projekata u okviru potpisanog Sporazuma o međunarodnoj saradnji Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) i Makedonske akademije nauka i umjetnosti (MANU)

U Likovnom salonu Makedonske akademije nauka i umjetnosti u Skoplju postavljena je izložba “Članovi Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine likovni umjetnici”.

Ta izložba je jedan od zajedničkih projekata u okviru potpisanog Sporazuma o međunarodnoj saradnji Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) i Makedonske akademije nauka i umjetnosti (MANU).

Svečano otvorenje izložbe moderirala je kustosica MANU Ivana Dimov Džoleva, a govorili su predsjednik MANU akademik Taki Fiti, predsjednik ANUBiH akademik Miloš Trifković, akademik Gazanfer Bajram i Strajo Krsmanović.

Izložba je otvorena pozdravnim govorom akademika Petra Perice Vidića, koji je pročitala Ivana Dimov Džoleva. Otvorenju je prisustvovao veliki broj posjetilaca, među kojima i predstavnik Ambasade Bosne i Hercegovine u Makedoniji, te delegacija ANUBiH.

– Izložba traje do 22. aprila, a vlada veliko interesovanje makedonskih medija i građana – saopćila je Služba za odnose s javnošću Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.