Tradicionalna manifestacija

U Srebrenici održana smotra folkora

folklor srebrenica fena (1)

Predsjednik KUD-a „Vaso Jovanović” Nermin Alivuković zahvalio je svima koji su uzeli učestvovali i kazao za Fenu da su publici predstavili svoj rad

U okviru privredne i kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice 2022”, KUD “Vaso Jovanović” Srebrenica sinoć je organizirao smotru folklora.

Pored domaćina, KUD-a ”Vaso Jovanović”, učestvovala su kulturno-umjetnička društva “Biser” Tojšići, “Halisije” Kalesija, ”Gornja Tuzla”, “Puračić”, “Litva” Banovići”, “Panonija” iz Tuzle i Udruženje mladih ”Sijedi krš” Babići – Gračanica.

Ovaj događaj je održan pod pokroviteljstvom Opštine Srebrenica i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica BiH.

Predsjednik KUD-a „Vaso Jovanović” Nermin Alivuković zahvalio je svima koji su uzeli učestvovali i kazao za Fenu da su publici predstavili svoj rad.

– Ova manifestacija je tradicionalna u našem gradu i dosad je KUD „Vaso Jovanović“ bio nosilac aktivnosti u saradnji s Općinom Srebrenica i drugim institucijama koje su uzeli učešće. Također za kraj oktobra pripremamo naš koncert povodom obilježavanja godišnjice osnivanja KUD-a i ugostit ćemo poznate estradne zvijezde iz naše države, kao i prijatelje našeg društva iz susjednih zemalja Srbije i Hrvatske – kazao je Alivuković.

On ištiče da je KUD “Vaso Jovanović” najstarije i najuspješnije multietničko društvo u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine.

– KUD “Vaso Jovanović” osnovan je davne 1946.godine s ciljem njegovanjem kulture, tradicije i običaja svih naroda sa prostora Bosne i Hercegovine. Nastavit ćemo da njegujemo kulturu i tradiciju svih naroda koji žive na ovim područjima. Tokom našeg rada uspostavili smo dobru saradnju sa drugim društvima iz naše zemlje i regije – rekao je predsjednik Alivuković.

Ove godine u oktobru KUD “Vaso Jovanović” slavi 75.godina postojanja i rada.