Kultura

MTM

U srijedu 100. repriza predstave “Presuda: Tiha likvidacija”

29/09/2020

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu

Mostarski teatar mladih (MTM) na Memorijalnoj sceni 2532 publici će predstaviti 100. reprizu predstave “Presuda: Tiha likvidacija”, koja će biti izvedena u srijedu 30. rujna, s početkom u 20 sati.

Predstava je autorski projekt Seada Đulića, igrana je širom BiH, ali i u Hrvatskoj i Srbiji. Izvedena je na više uglednih festivala te dobila nekoliko nagrada.

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu, priopćeno je iz MTM-a.

Kazališni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banjoj Luci, zapisao kako Sead Đulić sam na pozornici prekapa po svom životu skupljenom u 50 kutija od cipela.

“Fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje po željama iz publike vadi, otvara i raspliće svoj život. I vesela i tužna, tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li kada je trebalo učiniti nešto to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva”, mišljenja je Bičanić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.