Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BKC TK

U srijedu promocija knjige “Snaga žene” autorice Samre Šakanović Prgić

bkc tuzla

Promocija će biti održana u Maloj galeriji Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli u srijedu u 18.00 sati

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u srijedu, 2. februara organizuje promociju knjige “Snaga žene” autorice Samre Šakanović Prgić iz Orašja.

Knjiga “Snaga žene” je motivacijskog tipa za sve žene koje su prošle kroz neko teško životno razdoblje, a autorica u knjizi donosi dvanaest takvih priča o dvanaest hrabrih žena. Čitatelji će kroz odabrane životne priče moći upozanti snagu Valentine Pervić koja se suočila s rakom dojke, nakon čega je osnovala Udruženje koje će kasnije pomagati ženama oboljele od raka u Posavini, zatim mladu Romkinju iz Brčkog koja je jedina dimnjačarka u Bosni i Hercegovini ili Almasu Salihović koja je kao djevojčica prošla kroz pakao Srebrenice.

– Sve žene iz moje knjige suočile su se s određenim poteškoćama iznad kojih su se uzdigle kao prave heroine. Knjigu sam napisala nakon dugogodišnjeg volontiranja u nekoliko različitih ženskih udruženja gdje sam uvidjela potrebu žena da ispričaju svoju priču kako bi pomogle drugim ženama. Osim dvanaest intervjua knjiga sadrži i osvrt na snažne bosansko-hercegovačke žene kroz povijest kao i na feminizam u Bosni i Hercegovini, te zapise iz osobnog života – istakla je spisateljica, novinarka i aktivistica Samra Šakanović Prgić.

Izdavač knjige je Centar za kulturu Orašje, lektor je profesorica hrvatskog jezika Magdalena Ilišević iz Orašja, a recenzentica profesorica bosanskog jezika Elma Dugić iz Odžaka.

Promocija će biti održana u Maloj galeriji Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli u srijedu u 18.00 sati, saopćeno je iz JU BKC TK.