Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U subotu izložba “Budi dio rješenja” autorice Vildane Hrnjić

Poster333

U sklopu druge faze Street Arts Festivala u subotu, 30. septembra u 19 sati u Galeriji Ćorovića kuće u Mostaru održat će se izložba “Budi dio rješenja/Be part of solution” autorice Vildane Hrnjić.

Riječ je o izložbi koja se sastoji od plakata na temu očuvanja vode, šuma i energije, zaštite okoline, te reciklaže. Cilj je izložbe edukacija o ovim temama te proširenje svijesti i motivacija na djelovanje.

Plakate odlikuje konstantna doza minimalizma te obavezna oblikovana tipografija na jednobojnoj pozadini, ili tipografija s ilustracijom na pozadini ili gradijentu. Po principu:”Slika govori 1000 riječi, a slika od riječi još više”.

Autorica kroz dizajn serije angažiranih plakata analizira i preispituje pojam zajedničkog i individualnog ljudskog u kontekstu životne sredine i njenog očuvanja. Svaka individua mora da bude svjesna svog potencijalno lošeg utjecaja na okruženje, ali i na živi svijet koji je s nama i s kojim smo mi u simbiozi.

Kroz grafičke i likovne elemente autorica zauzima osoban stav za promjenu općeg odnosa urbanog prema prirodi, definira problem te iz ugla mladog kreativca ukazuje na moguće rješenje, priopćeno je iz Street Art Festivala Mostar.