Kultura

11. juna

U subotu na sceni SARTR-a premijera predstave “Phantom leg – postapokaliptična priča”

07/06/2022

Ova predstava se može posmatrati u analogiji sa unutrašnjim kretanjima društva – pokretima koji testiraju, mapiraju i transformišu specifičnu postojeću strukturu u određenom trenutku vremena, stvarajući mogućnost za višestruko čitanje, kao i prepoznavanje osnovnih ljudskih vrednosti i aspekata odnosa

U subotu 11. juna na sceni SARTR-a premijera predstave „Phantom leg – postapokaliptična priča“

U subotu na sceni SARTR-a. sa početkom u 20h biće izvedena premijera predstave „Phantom leg – postapokaliptična priča“- autorski projekat Thomasa Steyaert-a!

Thomas Steyaert ovu predstavu definira kao Distopijsku fikciju u kojoj se san i stvarnost spajaju u nadrealističnu priču.

U „Fantomskoj nozi“ izvođači stvaraju performativna iskustva unutar strogih formi i/ili grade fizički komunikativni dijalog s osobama ili iskustvima iz prošlosti, sugerirajući osjećaj usamljenosti i traženja smisla. Izvođači žive u postapokaliptičnom vremenu, u distopijskoj fikciji.

Poseban fokus će biti posvećen Thomasovoj najnovijoj fazi njegovog rada u kojoj se materijali/predmeti uvode kao posrednici komunikacije između izvođača, stvarajući hibridne skulpturalne elemente između izvođača i aktiviranog objekta.

Ova predstava se može posmatrati u analogiji sa unutrašnjim kretanjima društva – pokretima koji testiraju, mapiraju i transformišu specifičnu postojeću strukturu u određenom trenutku vremena, stvarajući mogućnost za višestruko čitanje, kao i prepoznavanje osnovnih ljudskih vrednosti i aspekata odnosa.

“Ako je distopija zamišljeno opresivno ili nestabilno društvo, postapokaliptična priča se odvija nakon što je katastrofa potpuno zbrisala civilizaciju. To je refleksija na čovječanstvo kakvo poznajemo i suočavanje sa zastrašujućom budućnošću, koje nudi uvid u to kako bi izgledala obnova globalnih zajednica.” – Thomas Steyaert

Reprize predstave „Phantom leg – postapokaliptična priča“ zakazane su za 12. i 13. juni u 20h.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.