Kultura

Božiću u susret

U Tomislavgradu odigrana predstava “Svastike”

15/12/2019

Predstava se zasniva na konfliktu između muškaraca i žena u borbi za prevlast u kući kojeg možemo sresti često na dnevnoj razini.

U sklopu tradicionalne tomislavgradske manifestacije “Božiću u susret”, Kulturno-informativni centar (KIC) Tomislavgrad i Dramska sekcija KIC-a u subotu su priredili predstavu “Svastike”.

Na realizaciji projekta sudjelovalo je Gradsko kazalište mladih iz Viteza koje je ustupilo mladim glumcima KIC -a svoj scenarij, dok je pokrovitelj održavanja predstave općina Tomislavgrad.

Predstava je rađena prema tekstu Slavka Škobića i režiji tomislavgradske profesorice Zdenke Zrno, a duhovitu priču spretno su uprizorili ovdašnji studenti i učenici Lucija Zrno, Ivan Kurevija, Antonija Ljubas, Jozo Jurić, Mara Miličević ,Matej Pašalić i Marina Galić izazivajući salve smijeha kod publike.

Predstava se zasniva na konfliktu između muškaraca i žena u borbi za prevlast u kući kojeg možemo sresti često na dnevnoj razini.

-U ovom nadmetanju za prevlast sudjeluju četiri žene protiv dva muškarca u jednom obiteljskom domu gdje jedni nad drugima pokušavaju dobiti potpunu kontrolu, što onda dovodi do niza komičnih i za gledatelje zanimljivih situacija – objasnio je glumac Kurevija.

Ova predstava je, kako ističe mladi glumac, premijerno izvedena u Tomislavgradu ali ih sad očekuju nastupi po drugim mjestima i kazališnim scenama.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.