Kultura

četiri predstave

U Travniku pozorišni festival za djecu “Ogledalo svijeta u očima djeteta”

20/11/2019

Festival će biti održan u prostorijama Centra za kulturu, a ulaz na sve sadržaje je besplatan

Prvi Pozorišni/art festival za djecu “Ogledalo svijeta u očima djeteta”, koji će biti održan u Travniku od 26. do 29. novembra, donijet će mališanima četiri predstave, nekoliko radionica te dva plesna showa.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, na Festivalu, u organizaciji Centra za kulturu općine Travnik, bit će izvedene predstave profesionalnih glumačkih ansambala “Lakonoga” i “Klovnovska olimpijada”, te amaterskih “Klub mrzitelja” i “Dječaci Pavlove ulice”.

– Popratni sadržaji programa festivala obuhvataju četiri radionice i to književnu, glumačku, plesnu i interaktivnu radionicu “Lutka Adelina”, zatim plesni show “Pleši i sanjaj” i “Bajke za dobro jutro i laku noć” – kazala je predstavnica Centra za kulturu Almira Tarakčija.

Sadržaji Festivala namijenjeni su za djecu predškolskog i školskog uzrasta, a u dogovoru s predstavnicima pet osnovnih škola s područja općine Travnik dogovorena je organizirana posjeta učenika.

U realizaciji festivalskih sadržaja Centar za kulturu ostvario je suradnju sa Centrom kulture i mladih općine Centar Sarajevo, Studijem Makadam i Rijad Gvozden, glumcima Ademom Smailhodžićem i Irfanom Ribićem, Kazalištem mladih “Korifej”, Hrvatskim kazalištem Travnik, Obdaništem Travnik, Plesnim studijem “Maya” i Dramskim studijem Centra za kulturu općine Travnik.

Direktor Centra za kulturu Taik Ganić kazao je da će Festival biti realiziran u saradnji s Općinom Travnik, Ministarstvom obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK-a, a podržan je i od Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Festival će biti održan u prostorijama Centra za kulturu, a ulaz na sve sadržaje je besplatan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.