U Travniku predstavljen roman “Slana zemlja”

jasmin imamovic – slana zemlja

Roman “Slana zemlja”, autora Jasmina Imamovića, koji govori o Drugom svjetskom ratu, Tuzli i tragičnoj ljubavi dvoje mladih članova pokreta otpora Enveru Šiljku i Fridi Laufer, predstavljen je u ponedjeljak navečer u Travniku.

Autor knjige, aktualni gradonačelnik Tuzle, kazao je kako je roman “Slana zemlja” napisan na bazi istinitih događaja i stvarnih ličnosti te da donosi autentičnu ljubavnu priču.

– Enver Šiljak i Frida Laufer bili su u antifašističkom, ilegalnom pokretu otpora i oboje na potjernici NDH i Gestapa, već s početka rata. Prije nego što je on otišao u partizane, prokazani su, privedeni i tragično su završili. On je 5. 9. 1941. godine strijeljan, a ona je završila u više koncentracijskih logora i konačno u Jasenovcu, gdje je ubijena, zajedno s njihovim djetetom koje je rodila u logoru – kazao je Imamović.

Roman “Slana zemlja” osma je knjiga Jasmina Imamovića, koju je, kako je kazao, odlučio napisati zbog revizionizma povijesti.

– Dok se cijeli svijet ponosi pobjedom nad Hitlerom kod nas se pojavljuju neke zabrane, cenzure. Zato sam ja, da bih se suprotstavio sveprisutnom revizionizmu, inzistirao da roman pišem na bazi istinitih događaja i istinitih ličnosti. Dakle, gola istina, dokumenti i na bazi toga roman ‘Slana zemlja’ – kazao je Imamović.

Roman “Slana zemlja” predstavljen je u okviru manifestacije “Andrićevi dani”, koja se u Travniku održava do 9. studenoga.