Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Galerija "Kristian Kreković"

U Tuzli izložba slika sa Međunarodne likovne kolonije “Breške”

izlozba_kolonija_breske3

Prema riječima gvardijana Franjevačkog samostana u Tuzli fra Marija Divkovića, svake godine početkom februara započinje djelatnost Galerije “Kristian Kreković” i traje cijelu godinu

Franjevački samostan i Glavna podružnica Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Tuzla organizirat će sutra izložbu slika nastalih na 19. Međunarodnoj likovnoj koloniji “Breške”, koja će biti otvorena u Galeriji “Kristian Kreković”.

Ljubitelji likovne umjetnosti imat će priliku pogledati više od 30 radova nastalih tokom trajanja kolonije, organizovane početkom jula prošle godine.

Prema riječima gvardijana Franjevačkog samostana u Tuzli fra Marija Divkovića, svake godine početkom februara započinje djelatnost Galerije “Kristian Kreković” i traje cijelu godinu.

– Kao i do sada, želimo galeriju otvoriti različitim umjetnicima, te im omogućiti da prezentiraju svoj rad tuzlanskoj publici. Prva izložba s kojom započinjemo sezonu jesu radovi nastali na prošlogodišnjoj Međunarodnoj likovnoj koloniji “Breške”. Cilj nam je posjetiteljima ukazati na važnost ove kolonije, koja se održava 19. godinu zaredom u našem gradu, a ujedno omogućiti posjetiteljima da uživaju u kreacijama koje su nastale na koloniji – izjavio je fra Mario Divković za Fenu.

Izložba će biti otvorena uz prigodan program.