Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Praznici dolaze

U Tuzli sinoć počela manifestacija “Zimski grad”

zimski grad06

Već danas u „Zimskom gradu“ nastupit će hrvatski kantautor Jasmin Stavros

Manifestacija pod nazivom „Zimski grad“ svečano je počela sinoć na Trgu slobode u Tuzli, u prisustvu velikog broja građana.

Narednih mjesec dana na tom mjestu smjenjivat će se koncerti brojnih muzičkih grupa i estradnih ličnosti, uključujući i doček nove 2019. godine na otvorenom, a bit će upriličene i zabave za djecu i mlade. Sve će biti popraćeno odgovarajućom gastronomskom ponudom, rečeno je Feni.

Već danas u „Zimskom gradu“ nastupit će hrvatski kantautor Jasmin Stavros, 10. decembra publiku će zabavljati Goca Tržan, a dan poslije koncert će imati Al Dino. U nedjelju, 16. decembra na Trgu slobode nastupit će Lena Kovačević, 20. decembra Amel Čurić, a 26. decembra Crvena jabuka.

Stand up komedija Peđe Bajovića na programu je 17. decembra, dok će novogodišnji doček biti organizovan uz Plavi orkestar. Toga dana u prijepodnevnim satima za najmlađe Tuzlake i njihove goste bit će organizovana Dječija nova godina.

Kulturno-umjetnička društva će također imati značajnu ulogu u stvaranju prazničnog raspoloženja prezentacijom svojih igara i plesova.

Zimski grad se održava u organizaciji Udruženja Magic Factory, Life stylea i Venus Amice, a uz podršku Gradske uprave. U mjesec dana u sklopu „Zimskog grada“ obilježit će se Advent – sve do katoličkog Božića, Nova godina, te pravoslavni Božić.

– Cilj manifestacije „Zimski grad“ je stvaranje zanimljivog ugođaja ljudima koji žive u ovom gradu, ali i drugima s područja TK, te gostima grada Tuzle – izjavio je Boris Balta, član organizacijskog tima manifestacije.

Središnji dio „Zimskog grada“ krasi svjetleća fontana visine pet metra, kao i velika novogodišnja jelka.