Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

U Zagrebu promovisana fotomonografija “Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi”

01/03/2018

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) u Muzeju Mimara organiziralo je izložbu i promociju fotomonografije “Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi” autora Samira Sinanovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Na zagrebačkoj promociji ove fotomonografije sudjelovao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je izložbu svečano otvorio, predsjednik VBNMGZ-a Harun Omerbašić te brojni prijatelji BiH u Zagrebu.

Harun Omerbašić ovom je prigodom istaknuo ostvarenost bošnjačkih prava u Zagrebu i u Republici Hrvatskoj, kao što je plan bosanskog jezika i kulture u obrazovnom programu te nedavno odobreni zastava i grb Bošnjaka.

Fotomonografija prikazuje povijesno-kulturnu baštinu i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine upotpunjena autorskim tekstovima akademkinje Hasnije Muratagić – Tune, Esada Durakovića, Enesa Karića, Luke Markešića i Srđana Šušnice.

Izložba i promocija fotomonografije “Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi”, knjige koja je prevedena na engleski i turski jezik, održana je u Sarajevu, Mostaru, Bihaću, Istanbulu i Pragu.

Monografija je tiskana na 448 stranica sa 408 autorskih fotografija na vrhunskom papiru.

Izložba u Zagrebu ostaje otvorena do 9. marta 2018. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.