Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

U Zavičajnom muzeju Visoko izložba instalacija Senada J. Hodovića

24/07/2017

U Zavičajnom muzeju Visoko večeras će biti otvorena izložba konceptualnih instalacija “Država Bosna i Hercegovina domaće i strane političke elite“ autora Senada J. Hodovića, muzejskog savjetnika.

Hodović u izjavi za Fenu kaže da izložba kroz 19 eksponata u formi instalacija pokazuje stanje u BiH kako je danas i ne govori o prošlosti i budućnosti.

Tako je na instalacijama prikazan i Supermen koji simbolizira stanovništvo BiH. Autor kaže kako taj supermen za njega simbolizira ležernost i indolentan odnos prema realnosti, “jer mislimo da će neko drugi riješiti naše probleme, a ustvari ništa ne radimo”.

S druge strane, na jednoj instalaciji su pačići, svi isti, niko nije izdvojen, i koji su također autorov pogled na građane i BiH, koji nose iste dresove, isto izgledaju, “možda se po nečemu razlikuju ali se to ne vidi”.

Izložbu koja je dio manifestacije “Visočko ljeto“ otvorit će profesor Šemso Tucaković.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.