Kultura

56 projekcija, 16 filmova

U Zenici završeno šesto izdanje Dječijeg film festivala

20/09/2019

Najveća filmska smotra za mališane u BiH svoje putovanje nastavlja i sljedeće godine uz obećanje, kao i do sada, da će svi mališani koji budu prisustvovali festivalu sa osmijehom se vratiti svojim domovima

Nakon 56 filmskih projekcija 16 različitih filmova u sedam dana, završen je šesti po redu Dječiji film festival (DFF) u Multiplexu “Ekran” u Zenici.

Više od pet hiljada mališana je uživalo u reviji najboljih filmova za djecu snimljenih u prethodnoj godini.

Najveća filmska smotra za mališane u BiH je otvorena 13. septembra, te je za sedam dana trajanja ugostila najmlađu publiku ne samo iz Zenice nego i iz susjednih općina i kantona.

Festival, poznat po najnižim cijenama ulaznica u regiji, publici je ponudio i raznovrsne zabavne sadržaje, pa su mališani mogli uživati u druženju sa maskotama svojih omiljenih animiranih likova, ali i u muzičkim i plesnim zabavama.

Najveća filmska smotra za mališane u BiH svoje putovanje nastavlja i sljedeće godine uz obećanje, kao i do sada, da će svi mališani koji budu prisustvovali festivalu sa osmijehom se vratiti svojim domovima što i jeste osnovni i jedini cilj Dječijeg film festivala, saopćili su organizatori.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.