GORAŽDE

Učenici OŠ “Husein ef. Đozo” sugrađanima poklonili predstavu “Zimska čarolija”

Zimska_carolija

“Zimska čarolija“ je samo jedna u nizu predstava ove škole, koje se organiziraju bar jednom godišnje različitim povodima

Učenici Osnovne škole “Husein ef. Đozo“ danas su svojim vršnjacima i ostalim sugrađanima izveli pozorišnu predstavu “Zimska čarolija“, kako bi im uljepšali novogodišnje praznike.

Tekst i režiju predstave potpisuje nastavnica Bosanskog jezika i književnosti Senada Aleta, dok je pokrovitelj organizacija World Vision.

– Željeli smo dati svoj doprinos u obilježavanju novogodišnjih praznika u Goraždu i moram reći da su djeca sjajno odgovorila zadatku. Riječ je o učenicima šestih razreda, članovima sekcije Književni klub i hora škole. U predstavi su učestvovali i učenici prvog, trećeg i četvrtog razreda koji su odlično dočarali zimsku čaroliju, što je potvrdila i reakcija publike – kazala je Aleta.

Naglasila je da su ovakvi događaji prilika da djeca pokažu ono što su naučila u okviru vannastavnih aktivnosti.

– Predstava govori o susretu stare i nove godine kroz interakciju sa publikom gdje su djeca pokazala sposobnost recitovanja, glume, pjesme. Divno je kada vidite rezultat, jer to su djeca od 11 godina koja u ovakvim prilikama pokažu impresivnu ozbiljnost. Sve je ovo rezultat timskog rada jer doprinos predstavi dale su i nastavnice Enisa Fočo koja potpisuje muziku te nastavnice razredne nastave Minka Živojević i Emila Geca koje su pomogle izradu scenografije i naravno direktorica škole Halida Kurtović koja uvijek podržava ovakve aktivnosti – pojasnila je Aleta.

Podsjetila je da je “Zimska čarolija“ samo jedna u nizu predstava ove škole, koje se organiziraju bar jednom godišnje različitim povodima.