Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Upoznaj Isa-bega"

Udruženje “Isa-beg Ishaković” realizira projekt za srednjoškolce

vijecnica

Čelik je predstavio projekt “Upoznaj Isa-bega” koji će izborom najboljeg eseja srednjoškolce sa područja Kantona Sarajevo potaknuti na kreativno istraživanje

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović i gradski vijećnik Alem Logo danas su primili predsjednika Udruženja za zaštitu kulturne baštine “Isa-beg Ishaković” Armina Čelika i mr. hafiza Sadrudina Išerića, a razgovor se odnosio na značaj njegovanja kulturne bh. baštine.

Predsjednik Udruženja za zaštitu kulturne baštine “Isa-beg Ishaković” Armin Čelik upoznao je domaćine da Udruženje i ove godine nastavlja sa misijom poticanja diskusije o liku i djelu Isa-bega Ishakovića, osnivača Sarajeva, te unapređenja kulturne baštine BiH i promovisanja pozitivnih vrijednosti.

Čelik je predstavio projekt “Upoznaj Isa-bega” koji će izborom najboljeg eseja srednjoškolce sa područja Kantona Sarajevo potaknuti na kreativno istraživanje.

Ademović je kazao da Gradsko vijeće Grada Sarajeva daje podršku ovakvim aktivnostima koje su važan segment njegovanja historije sjećanja o liku i djelu Isa-bega Ishakovića te je uputio zahvalu na osnaživanju tekovina i pružanju podrške u zaštiti kulturne baštine Bosne i Hercegovine te promovisanju prirodnog, kulturnog i historijskog naslijeđa Isa-beg Isahkovića i Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju Gradskog vijeća Grada Sarajeva.