Kultura

Sarajevo

Udruženje “Semerkand” planira bogato darivanje posjetilaca Sajma knjiga

16/04/2019

Za Sajam su u Udruženju "Semerkand" pripremili na izlagačkom štandu zanimljive sadržaje

Udruženje “Semerkand” jedno je od stotinu izdavača koji će učestvovati na ovogodišnjem 31. međunarodnom sajmu knjiga i 15. bijenalu knjige, koji će od 17. do 22. aprila biti održan u sarajevskom Centru Skenderija.

Riječ je o Udruženju koje je u proteklih 15 godina izdalo oko 40 knjiga, od čega se veći dio odnosi na islamski odgoj i duhovnost.

Za Sajam su u Udruženju “Semerkand” pripremili na izlagačkom štandu zanimljive sadržaje.

U središtu prezentacije bit će predstavljanje nove knjige “Duhovni odgoj u islamu” autora S. Mubareka Muhammeda Elhusejnija, 20. aprila u Skenderiji.

Planirano je i predstavljanje jubilarnih 10 godina izdavanja magazina “Semerkand” te šestodnevna promocija i prodaja publikacija Udruženja, kao i njegovog rada i aktivnosti.

– Na Sajmu je planirano i bogato darivanje posjetitelja štanda. Magazin “Semerkand” tretira teme modernog čovjeka uz oslanjanje na primjere islamske tradicije i mogućnosti korištenja takvih znanja u cilju ostvarivanja sretnijeg življenja. Ove godine se navršava deset godina od početka izdavanja magazina – ističe se u saopćenju Udruženja.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.