narodno pozorište sarajevo

“Ukroćena goropad” na RUTA Grupa triglav festivalu u Sarajevu

ukrocena goropad

Festival RUTA Group Triglav mreža je partnerskih pozorišta iz gradova u regiji, koja ima za cilj otvoriti vrata suradnje pozorišta u regiji, potaknuti interakciju, kako između kazališnih profesionalaca, tako i publike

Nakon Podgorice, Regionalna unija teatara – RUTA GRUPA TRIGLAV  nastavlja svoju misiju saradnje pozorišta u regionu. Ovoga puta u Sarajevu  od 20. do 27. juna.

Gradsko pozorište Podgorica će  26. juna, u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 20:00 sati  izvesti predstavu ,,Ukroćena goropad”, koju je, po tekstu Vilijema Šekspira, režirao i adaptirao Dejan Projkovski.

U predstavi igraju: Lazar Dragojević, Milica Majkić, Pavle Bogojević, Vanja Jovićević, Omar Bajramspahić, Pavle Popović, Stefan Vuković, Božidar Zuber, Goran Slavić, Nemanja Todorović*, Vukan Pejović, Lara Dragović i Tatjana Torbica.

Festival RUTA Group Triglav mreža je partnerskih pozorišta iz gradova u regiji, koja ima za cilj otvoriti vrata suradnje pozorišta u regiji, potaknuti interakciju, kako između kazališnih profesionalaca, tako i publike koja ima priliku upoznati se s novije kazalište proizvedeno iz susjednih zemalja.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba ili putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com. 

Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati. Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.