Kultura

Kenan Alikadić

Umjesto da kultura bude prioritet svih, postala je briga samo KS

13/07/2020

Iako ova udruženja djeluju na području cijele BiH i okupljaju veliki broj umjetnika, Kanton Sarajevo kao jedini nivo vlasti nastavlja da im pruža ovako značajnu podršku

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić potpisao je danas ugovore o sufinansiranju aktivnosti umjetničkih udruženja u 2020. godini.

Ugovori su potpisani sa predstavnicima Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH, Udruženja filmskih radnika, Društva pisaca u Bosni i Hercegovini, Pen Centra BiH i Udruženja Urban – Etna.

– Iako ova udruženja djeluju na području cijele BiH i okupljaju veliki broj umjetnika, Kanton Sarajevo kao jedini nivo vlasti nastavlja da im pruža ovako značajnu podršku. Ovo je još jedan pokazatelj kako kultura u našoj zemlji umjesto da bude zajednički prioritet svih nas postaje briga samo jednog kantona – poručio je ministar Alikadić.

Najavio je da će uskoro upriličiti još jedan sastanak sa navedenim udruženjima. Ovaj put razgovarat će se o unapređenju njihovog rada i pronalaženju novih modaliteta njihovog finansiranja, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.