Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH

Umjetničko vođenje izložbe “Koraci u bijelom”

muzej_knjizevnosti_zgrada

Arma Tanović Branković istakla je da je izložbu, zajedno sa autoricom Aidom Pašić Hadžiselimović, posvetila ženama autoricama, a da bijela boja simbolično predstavlja ‘nevidljivost’ ženskog književnog autorstva u BiH

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH i umjetnica Arma Tanović Branković danas će od 14.30 do 15.30 sati organizirati live umjetničko vođenje izložbe “Koraci u bijelom”. Izložba je otvorena 8. marta, prije proglašenja pandemije, što je i razlog vrlo male posjećenosti.

Arma Tanović Branković istakla je da je izložbu, zajedno sa autoricom Aidom Pašić Hadžiselimović, posvetila ženama autoricama, a da bijela boja simbolično predstavlja ‘nevidljivost’ ženskog književnog autorstva u BiH.

– Bila je to posljednja otvorena izložba u galeriji MAK i izložba koja je najduže ostala postavljena, ali bez posjetilaca. Samo par dana nakon otvaranja izložbe galerijski prostori su zatvoreni zbog pandemije koronavirusa – istakla je Tanović Branković, saopćeno je iz Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti.