Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

princ pjesme

Umro legendarni meksički pjevač Jose Jose (VIDEO)

Jose Jose

Pravim imenom Jose Romulo Sosa Ortis, stigao je do vrha latino top lista 1970-ih pjesmama kao što su “El Triste” i “Amar y querer”, a tokom karijere od preko 50 godina prodao je više od 120 miliona ploča

Meksički pjevač Jose Jose, poznat po melankoličnim ljubavnim baladama, preminuo je u 72. godini.

Meksičko udruženje umjetnika – ANDI potvrdilo je njegovu smrt u Twitter poruci u subotu, a više medija javilo je da je pjevač preminuo od raka pankerasa u bolnici u južnoj Floridi, u SAD-u.

Pravim imenom Jose Romulo Sosa Ortis, stigao je do vrha latino top lista 1970-ih pjesmama kao što su “El Triste” i “Amar y querer”, a tokom karijere od preko 50 godina prodao je više od 120 miliona ploča.

Jose Jose, poznat i kao “Princ pjesme”, zahvaljujući snažnom glasu i mogućnošću pjevanja tehnički teških numera, postao je kulturna ikona u Latinskoj Americi, a njegova glazba bila je popularna i u zemljama poput Japana i Rusije.

“Oplakujemo smrt pjevača Josea Romule Sose, poznatijeg kao Josea Josea. Od početka svoje karijere pjevač El Tristea bio je jedan od najobožavanijih glasova Meksika”, napisao je meksički ministar kulture na Twitteru.