Umro muzičar i rock kritičar Ante Perković

Ante Perkovic

Hrvatski novinar, autor više publicističkih djela, rock kritičar, kantautor, radijski i pozorišni umjetnik Ante Perković umro je u 44. godini nakon kratke i teške bolesti.

Perković je muzičku karijeru započeo u sastavu Djeca, a 2007. je objavio svoj prvi samostalni album “Svi me vole dok me ne upoznaju”.

Aktivno je učestvovao i u stvaraju pozorišnih djela. Sarađivao je s Borutom Šeparovićem na predstavama Montažstroja, a učestvovao je i u izvedbama predstave “Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje”. Posebno je bio ponosan na svoj rad na Trećem programu Hrvatskog radija, a predavao je novinarstvo u edukacijskom programu udruge Kurziv.

Pisao je povremeno za Jutarnji list, časopise Homo volans i Nomad, a vodio je i online dnevnik na internetskom portalu monitor.hr.

Napisao je knjigu o pjesmama Darka Rundeka, biografiju grupe Pips Chips & Videoclips “Dugi vikend u zemlji čudesa”, dvije zbirke tekstova “Slijepi putnik”, “365” te svojevrsni vodič kroz svoj rodni grad pod nazivom ‘Volite li Zadar?’.