Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vijećnica

Uskoro predstavljanje Izabranih djela Dževada Karahasana

karahasan2

Riječ je o naslovima: zbirke pripovjedaka Kraljevske legende, Kuća za umorne i Izvještaji iz tamnog vilajeta; romani Istočni diwan, Sara i Serafina, Šahrijarov prsten, Noćno vijeće, Što pepeo priča; eseji Dnevnik selidbe, O jeziku i strahu/Knjiga vrtova

Izabrana djela Dževada Karahasana s potpisom izdavačke kuće “Connectum” bit će predstavljena 10. juna u sarajevskoj Vijećnici.

U knjigu je uvršten najrelevantniji dio pripovjedačkog i esejističkog opusa Karahasana, počevši od ranih etapa njegovog književnog i umjetničkog sazrijevanja, prema esejistici i romanesknim ostvarenjima kojima je stekao status suvremenog klasika.

Riječ je o naslovima: zbirke pripovjedaka Kraljevske legende, Kuća za umorne i Izvještaji iz tamnog vilajeta; romani Istočni diwan, Sara i Serafina, Šahrijarov prsten, Noćno vijeće, Što pepeo priča; eseji Dnevnik selidbe, O jeziku i strahu/Knjiga vrtova.

– Ovim kompletom od deset naslova, ljubiteljima Karahasnove književnosti i čitateljskoj publici, ponuđena je zaokružena cjelina književnog stvaralaštva ovog renomiranog autora – saopćili su iz izdavačke kuće “Connectum”.

Više detalja o ovom izdanju bit će saopćeno 7. juna na konferenciji za medije u prostorijama Kluba knjige, gdje će prisutni biti članovi uredništva izdavačke kuće “Connectum” Ajet Arifi i Matija Bošnjak, kao i autor Dževad Karahasan.