Kultura

Blagdani

Uskrsni koncert Simfonijskog orkestra Mostar

29/04/2019

Simfonijski orkestar Mostar i Mješoviti zbor "Benedikt" župe sv. Mateja Mostar organiziraju uskrsni koncert koji će biti održan 6. maja u crkvi sv. Mateja, s početkom u 19 sati

Simfonijski orkestar Mostar i Mješoviti zbor “Benedikt” župe sv. Mateja Mostar organiziraju uskrsni koncert koji će biti održan 6. maja u crkvi sv. Mateja, s početkom u 19 sati.

Na programu su ulomci iz Händelovih oratorija “Mesija” i “Juda Makabejac”, Mozartovih “Vesperae Solennes de Confessore”, pa sve do suvremenih skladatelja 20. i 21. stoljeća.

Uz orkestar i zbor, nastupaju i solisti Nina Kadijević Deronjić, Josipa Krezić, Nikolina Zovko, Karlo Miličević, Hrvoje Merdžo, a izvedbom ravna dirigent sarajevske opere Dario Vučić.

“Uskrs slavimo kao najveći kršćanski blagdan, zato što u središtu stoji Kristova pobjeda nad smrću koja predstavlja najveći fenomen pred kojim um suvremenog čovjeka staje. Upravo zato, uskrsnuće stoji kao vječna inspiracija svim skladateljima koji žele svojim skladateljskim djelom govoriti o Božjoj slavi”, priopćili su organizatori.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.