“Uspjeh je stvar stava”: Promovisana knjiga “Vruć krompir” Adise Tufo

010

U srijedu, 24. januara 2018. godine u hotelu Hills na Ilidži, održana je promocija knjige “Vruć krompir”, autorice Adise Tufo. Događaj je okupio veoma veliki broj gostiju zainteresovanih za rad i djelovanje ove uspješne poduzetnice iz Sarajeva.

U svom govoru, Predsjednik Privredne komore FBiH, Mirsad Jašarspahić je kazao da su poduzetnici najbolje što Bosna i Hercegovina ima, njeno najljepše prirodno bogatstvo i u tu skupinu spada i autorica Adisa Tufo.

– Čitajući ovaj “motivacijski priručnik za svakoga” svakim novim detaljem mi se stranicu za stranicu nametne nova poruka kao bitna za istaknuti, da bih na kraju shvatio da je najbolje nasumično otvarati knjigu u momentima kada imate dilemu bilo koje vrste i u bilo kojoj prilici, u životu, poslu, porodici, odnosima prema drugima… Siguran sam da u porukama iz slučajno otvorene stranice možete crpiti dodatnu energiju i pozitivan impuls za korak dalje. – zaključuje Jašarspahić dodajući da je njegov izbor jasan – podrška poduzetnicama kao što je Adisa Tufo.

Prof.dr. Zećir Hadžiahmetović, autor mnogobrojnih knjiga iz oblasti ekonomije i menadžmenta u svom obraćanju je istakao predrasude koje njegova kolegica Adisa Tufo ruši, pogotovo svojim poduzetničkim aktivizmom koji ne doprinosi samo Univerzitetu u Travniku i građenju brenda Univerziteta, već i poduzetništvu, ekonomiji bosanskohercegovačkog društva, dodajući da Bosni i Hercegovini treba poduzetnica poput Adise Tufo.

Prof.dr. Sabina Šehić-Kršlak, koja u svom radu ima veliki broj istraživanja koja se tiču ženskog i socijalnog poduzetništva naglasila je da se poduzetnici, ali i društvo nalaze pod stigmom u kojoj smatraju da je teško opstati i izdići se iznad prosjeka ka uspjehu, ali promocija ženskog poduzetništva i promocija knjige autorice Tufo dokazuju da je moguće izaći van okvira.

“Uspjeh je stvar stava”, jedan od naslova u knjizi Vruć krompir koji me se posebno dojmio jer sadrži snažnu poruku o važnosti vjerovanja u vlastite sposobnosti, potencijal, talenat i dar – ističe prof. Lejla Tutić iz Travnika, recenzentica knjige i dodaje da autorica ima energiju koja u čovjeku probudi šampiona i učini da poželi da istog trena krene odlučno u ostvarenje svojih snova.

Recenzent, Mladen Perišić, uspješni novinar i poduzetnik, koji je na ovaj događaj stigao iz Crne Gore, u svom pozdravu Sarajevu i gostima naglasio je da poznavajući autoricu i njeno djelovanje zna da će knjiga za posljedicu imati pozitivnu promjenu.

“Autorica nas kontinuirano podstiče, ako ne i primorava, da budemo bolji, da se pitamo šta smo to dobro danas učinili i šta dobro želimo da učinimo sutra”.

Perišić poziva goste da pročitaju djelo riječima: da je „život najčudesniji vruć krompir zbog čije vreline ponekad pušemo u prste, a nekad na njoj galimo srce i dušu….“

Urednice knjige Lejla Tufo i Ilma Softić, su u svojim kratkim obraćanjima govorile o radu na knjizi, o svakodnevnom radu sa Adisom Tufo i o inspiraciji koja ih lično motiviše da svakodnevno rade na sebi.

«Ovo je jedna posebna noć i ova velika sala prosto pršti od emocija i pozitivne energije. Hvala vam što ste svojim dolaskom, ovo veče učinili tako posebnim.» sa posebnom emocijom obratila se na kraju i autorica knjige.