Kultura

festival "bez prevoda"

Uspjeh predstave “Sjećaš li se Doli Bel” na festivalu u Užicu

12/11/2019

Izvedena pred punom salom užičkog pozorišta predstava je izazvala burne reakcije i završila petominutnim bisom, saopćeno je iz Kamernog tetra 55

Na 24. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu “Bez prevoda”, predstava Kamernog teatra 55 “Sjećaš li se Doli Bel”, nastala po romanu Abdulaha Sidrana, u režiji srbijanskog reditelja Kokana Mladenovića, opet je briljirala osvojivši dvije vrijedne nagrade.

Izvedena pred punom salom užičkog pozorišta predstava je izazvala burne reakcije i završila petominutnim bisom, saopćeno je iz Kamernog tetra 55.

Stručni žiri u sastavu Lenka Udovički, Dragana Varagić, Slobodan Obradović, Janko Ljumović i Igor Vasiljev nagradili su predstavu priznanjima Ardalion za najbolju scenografiju Adisi Vatreš Selimović i Ardalion za epizodnu ulogu Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Mahmuta Zolja.

To je 26. nagrada za predstavu “Sjećaš li se Doli Bel” koja je od premijere igrala svega 28 puta što na matičnoj sceni, što na festivalima u zemlji i regionu.

Hadžihafizbegoviću je to peta nagrada za ulogu Mahmuta Zolja, i to na festivalima u Zenici, Jajcu, Zagrebu i Zaječaru, gdje je osvojio nagrade za najbolju mušku ulogu i nagradu iz Užica za najbolju epizodu, a Adisi Vatreš Selimović druga nagrada nakon festivala u Jajcu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.